recept

Malin - Kan du skriva ner receptet på den där tacogratängen? 
Marcus - visst
 
 
Haha asså!
 

Kvällssysslor

Har precis lagt mig i sängen för att titta på några avsnitt som jag har missat ikväll. Något som jag följer är "Hoppas det smakar" jag har följt det från start och då var det en supersöt tjej Julia som lockade mig att se programmet. Det har blivit att jag har fortsatt att följa programmet efter Julia var med. Programmet går ut att det är fyra personer som ska tävla mot varandra, (som halv åtta hos mig) som ska betygsätta varandra. En gyllene regel är att de absolut inte får smaka maten, om någon skulle glömma bort regel och smaka blir det poängavdrag. Vad tycker ni om för program som går på tv? Var vänligen och svara alla ni som läser bloggen 😉

Tisdag

Jag tvättar håret 1 -2 gånger i veckan och planerar alltid vilka dagar jag ska duscha, haha! Det är sjukt att man behöver planera för att tvätta håret. Försöker alltid vara fräsch till helgen med Schampo, hårinpackning, balsam. Senast blev det att tvätta håret i fredags och har bestämt mig för att försöka klara mig fram till torsdag eftersom jag ska iväg på middag med jobbet då. Jag brukar alltid skriva upp i kalendern när det är dags att duscha. 
 
Idag går vi in i dag med håret och det är en början till att kännas fett i hårbotten, har lagt i torrschampo i hårbotten och satt upp håret i en tofs. Jag skulle kunna gå med utsläppt hår då håret ser helt okej ut men eftersom jag har kvällsjobb har jag satt upp det i tofs. Vi får se hur håret känns imorgon men brukar oftast ha Torrschampo även dag 5. (Jag räddar håret bara för stunden.) Jag använder torrschampo Proffs. Det är inget jag behöver rekommendera utan det funkar helt enkelt. Ni kanske har bättre tips på torrschampo? 
Annars har jag produkter rekommenderat utav min frisör. 

Bio tips

Vill se denna film 
- The Perfect Guy 
 
http://www.youtube.com/watch?v=CikoxQ4ytI4&sns=em
 

Lördag

Jag har inte glömt min kära blogg, det har vara varit mycket bara, bland annat har det varit jobb och jag har tyvärr inte haft tid i veckan att skriva. Hade en lugn kväll igår med sambon och vi hämtade mat ifrån Rhodos restaurangen som finns i Katrineholm. Det blev 2 spett med kyckling och fläskfilé med pommes och tsatsiki. Annars spenderade vi kvällen med att titta på idol. Efter idol gick jag och la mig var trött efter jobbveckan. 
Idag bär det snart av till Stockholm, vi ska fira min fina kusin som fyller 3 år! Hipp hipp hurra för Elsa! 
 
Min present till Elsa! En målarbok från filmen Frost och 6 st olika kritor
 

Ost och skinkpaj

Ikväll bjöds det på en ost - och skinkpaj i hemmet vilket var väldigt uppskattat, pajen var saftig och hade många olika smaker och inte alls stark. Jag är en sån person som har svårt att äta stark mat. Enkel paj och smidigt när ugnen fick göra jobbet. 
 
 

Mysfika

Haft en mysig förmiddag med Emma på sultans. Vi satt och fikade en bra stund och pratade mellan himmel och jord. Det blir att vi inte ses varje dag då vi bor i olika städer. Emma var hemma och hälsa på familjen och då passa vi på att träffas. Har ni föresten tagit kaffe på sultans? Det är ju flera dl i dom där tillbringarna och jag tror att jag drack 3 koppar kaffe. Då bör man vara pigg ett tag för det kommer bli en lååång dag känner jag. 
 
 

Mat tips

Häromdagen gjorde jag pannbiff, gräddsås med potatis och resultat blev såå god. 
Pannbiffar:
1 dl mjölk
1/2 dö ströbröd 
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk margarin
 
Sås
3 msk vetemjöl 
3 dl vispgrädde 
2 dl mjölk
2 msk kalvfond
0.5 msk soja
0.75 tsk salt. 
 
Gör så här: 
pannbiff 
1. Koka potatisen ca 20 min, beror oftast på hur stora de är. 
2. Pannbiffar: blanda mjölk med ströbröd i en bunke. Rör runt och låt det svälla 2 minuter. Blanda därefter ner färsen lite i taget. Blanda väl och krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar med vattenfuktade händer. 
3. Bryn biffarna i matfett i stekpannan på medelvärme. 
4. Börja med såsen 
Sås. Tid ca 10 minuter
1. Vetemjöl vispar du ihop med hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar. 
Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås. 
2. Vispa ner kalvfond, soja och salt
3. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg. 
Servera! 

Hemmakväll

Ligger i soffan och tittar i min ensamhet på tv. Jag sover ensam i helgen då sambon är i Spanien med sitt jobb. Vilket lyx jobb han har som bjuder sina arbetstagare på en resa. Jag har moffat i mig pizza nu ikväll och kollar på idol. Kan bara säga att all lyckönskningar går till idol - Axel! hejja!!
Det är ju reklam på tv 4 och det är så meningslöst, varje gång reklamen startar tittar jag i telefonen tills programmet börjar igen. Känner ni igen er?!

godnatt

Kl är 21.40 och jag har redan lagt mig i sängen. Dagen började tidigt att jag gick upp kl. 06.00 för att skjutsa sambon till tåget, med andra ord har jag varit vaken ett tag och är helt slut. Tänkte jag skulle försöka se på några avsnitt nu som jag tyvärr missa när jag var på jobbet ikväll. 
Kul att jag lyckades locka hit några vänner till bloggen. Välkomna! 

Hur ser duschrutiner ut?

Börja med att schamponera in i hårbotten och i det här fallet har jag Maria Nila produkt. Massera håret och få igång blodcirkulationen. Det är bra att ta två gånger med schampo i håret för annars känns det inte rent. (Det är samma sak som att diska, först sköljer man av med vatten och sedan tar man diskmedel)  Schamponera in två gånger i hårbotten att det känns rent, är håret fortfarande fett kan man ta en tredje gång. Schampot kommer rinna ner på längderna och kommer därför kännas fräscht. Det beror på hur mycket man har i håret, själv har jag inte mycket produkter. När schampot är borta är det viktig att handdukstorka håret. Det får inte rinna vatten från håret, om det rinner mycket vatten kan de ge dålig effekt av inpackningar eftersom det rinns av med hjälp av vattnet. Börja att ha i inpackningen i topparna och arbeta på längderna och jobba uppåt fram till öronen. Var försiktig med hårbotten om det hamnar mycket inpackning där kan det se fett ut. Läs på förpackningen hur länge det ska sitta i håret. Oftast brukar det stå 10 min och låt det då sitta minst 10 minuter. Jag brukar sitta med inpackninhgen ca 30 - 60 min. Skölj ut med ljummet vatten och avsluta alltid med balsam! 
 
Ta alltid denna ordning
1. Schampo
2. Inpackning
3. Balsam
 
När man ändå har tvättat håret så passa på att föna så att man får snyggt hår från start. Ta först värmeskydd och föna. När håret är torrt, värmeskydd först sen platta/ locka håret.

Rekommenderar

 

 Intensivt fuktighetsgivande kur för hydrofoba hår.
 
Kan tipsa om hårinpackning som jag har testat ett par gånger och har en lång hållbarhet. Kostade 280 kr som jag köpte hos min frisör. Produkten gör håret lätthanterad och tillför fukt 

Innehåller 

Sheaolja, bambuextrakt kakao och kristalliserade A- och E-vitaminer.

 


10 sanningar om mig

1. Jag älskar min pojkvän + familj
2. Det är kul att se matlagningsprogram 
3. Jag älskar att laga mat
4. Men hatar att diska 😜😉
5. Jag tvättar håret 1 -2 gånger i vecka. 
6. Jag tar löprundor 2 gånger i veckan.
7. Jag tänker på vad jag äter 
8. Är kaffeberoende. 
9. Är väldigt sparsam och (slänger inte pengarna i sjön)
10. Är yngst på jobbet (Om man räknar bort att alla vikarier) 

RSS 2.0