Mat tips
Häromdagen gjorde jag pannbiff, gräddsås med potatis och resultat blev såå god.
Pannbiffar:
1 dl mjölk
1/2 dö ströbröd
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk margarin
Sås
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk kalvfond
0.5 msk soja
0.75 tsk salt.
Gör så här:
pannbiff
1. Koka potatisen ca 20 min, beror oftast på hur stora de är.
2. Pannbiffar: blanda mjölk med ströbröd i en bunke. Rör runt och låt det svälla 2 minuter. Blanda därefter ner färsen lite i taget. Blanda väl och krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar med vattenfuktade händer.
3. Bryn biffarna i matfett i stekpannan på medelvärme.
4. Börja med såsen
Sås. Tid ca 10 minuter
1. Vetemjöl vispar du ihop med hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar.
Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.
2. Vispa ner kalvfond, soja och salt
3. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.
Servera!
Kommentarer
Trackback